U bent hier

Praktijkboek ‘Verduurzamen van internationaal ondernemen’ voorgesteld op Exportbeurs

Vandaag – 13 juni 2018 stellen Claire Tillekaerts, CEO van Flanders Investment & Trade, en Peter Wollaert, managing director van CIFAL Flanders, het praktijkboek ‘Verduurzamen van internationaal ondernemen’ voor op de Exportbeurs.

Maatschappelijk verantwoord internationaal ondernemen wordt steeds belangrijker. Handelsketens worden complexer, waardoor het risico stijgt dat een schakel in de keten nefaste gevolgen kan inhouden voor mens en milieu. Een leverancier van halffabricaten kan bijvoorbeeld milieuvervuilend produceren of kinderen te werk stellen. Verduurzamen van internationaal ondernemen houdt in dat ondernemers deze risico’s zoveel mogelijk voorkomen.

Om de Vlaamse exporteur hierbij te helpen, maakte Flanders Investment & Trade in samenwerking met CIFAL Flanders het handige praktijkboek ‘Verduurzamen van Internationaal Ondernemen’. Het boek gidst de lezer via duidelijke iconen naar handige tips, goede voorbeelden en concrete activiteiten om de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de VN toe te passen op hun bedrijfsstrategie.

Claire Tillekaerts, CEO van Flanders Investment & Trade, stelt vandaag tussen 14u15 en 14u45 het praktijkboek voor op de exportbeurs. “Maatschappelijk verantwoord internationaal ondernemen loont immers ook voor de Vlaamse exporteur: het kan Vlaamse ondernemingen reputatiewinst opleveren en het opent nieuwe afzetmarkten. Meer en meer consumenten en B2B-bedrijven letten namelijk op duurzaamheid voor ze beslissen om aan te kopen.”

Na de boekvoorstelling volgt een workshop waarbij de deelnemers het praktijkboek onmiddellijk ook toepassen op een fictieve onderneming. Door de rol van stakeholder op te nemen, leren ze hoe ze het boek op hun eigen internationalisering kunnen toepassen.

Geïnteresseerd? Raadpleeg hier het e-book. Vraag of opmerking? Stuur gerust een e-mail naar jan.vandeneinde@fitagency.be.

 

‘Verduurzamen van internationaal ondernemen – Aan de slag met de VN Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen ter versterking van uw bedrijfsstrategie’ is een initiatief van Flanders Investment & Trade in samenwerking met CIFAL Flanders.

Het is tot stand gekomen met steun van de Vlaamse Overheid – MVO Vlaanderen en kadert in de reeks ‘Leidraad voor Internationaal Ondernemen’ van Flanders Investment & Trade.

Download de publicatie

13 juni 2018