U bent hier

PLAYTIME PARIS: een internationaal uitstalraam van kinder- en zwangerschapsmode inclusief lifestyle

De 25ste editie van Playtime Paris, die liep van 26 tot en met 28 januari 2019, telde 558 exposanten van modemerken voor kinderen en zwangere vrouwen maar ook deco, lifestyle en artikelen voor kinderverzorging werden geshowed. Op de beurs waren 63% internationale deelnemers (44 nationaliteiten vertegenwoordigd) en 128 exposanten namen voor het eerst deel. De lifestylesector zet zijn uitbreiding voort met dertig nieuwe exposanten en een extra paviljoen (+150 m²).

7.235 professionele bezoekers hebben Playtime bezocht, wat een vrij stabiel cijfer is daar er op de vorige januari-editie 7.654 geteld werden. Het sterk internationaal karakter van de beurs wordt bevestigd met 56,7% aan internationale bezoekers waardoor Playtime uiteindelijk niet te veel lijdt onder de fragiele Franse economische context.

Tussen de 69 nationaliteiten van het bezoekerspubliek maakte 43,9% (exclusief Frankrijk) de reis vanuit Europa met als top drie de Belgen (8,7% van bezoekerspubliek), de Nederlanders en de Britten. Wat de grote export betreft, waren de bezoekers uit de Verenigde Staten, Zuid-Korea en China het meest talrijk in de gangpaden van de beurs. Het profiel van het bezoekerspubliek bestaat vooral uit aankoopdirecteurs en detailhandelaars van kinder- en zwangerschapskledij, mode-accessoires en deco-producten alsook pers. 

Playtime wordt eveneens georganiseerd in New York (180 collecties) en Tokio (240 collecties). Vanaf februari 2019 wordt er ook gestart met een editie in Las Vegas en vanaf juli 2019 wordt Playtime Shanghai gelanceerd. In Italië vindt een concurrerende beurs plaats, nl. Pitti Bimbo. 

De volgende editie van Playtime Paris vindt plaats van 29 juni tot 1 juli 2019.

13 juli 2016