U bent hier

Overname supermarkten IKI door RIMI op de helling

De overname van de IKI-supermarkten in Litouwen door de RIMI-groep komt op de helling te staan door de recente beslissing van de Litouwse Raad voor Concurrentie om de overname niet goed te keuren.

Het gebeurt zelden dat de Raad na een initieel positieve beslissing in een later stadium de deal toch nog afkeurt, aldus specialisten. Met de overname is een bedrag gemoeid van meer dan € 200 miljoen.

RIMI en IKI werden eerder verplicht om 17 winkels te verkopen om oligopolische toestanden te vermijden. De afwijzing creëert dan ook de nodige rechtsonzekerheid voor (buitenlandse) investeerders die een investering in Litouwen overwegen.

Hoewel na een eventuele overname van IKI door RIMI de nieuwe entiteit het grootste netwerk van shops zou hebben in het Baltische land, blijft Maxima qua omzet bij uitstek de grootste marktspeler.

Het valt af te wachten of beide partijen stappen zullen ondernemen om het overnameproces nieuw leven in te blazen. Meer informatie kan u raadplegen op de website van het nieuwsportaal 'Delfi by The Lithuanian Tribune' (na registratie) of op de website van 'The Baltic Course'.

24 april 2018