U bent hier

Oprichting Astana International Financial Centre (AIFC)

Hoofddoel van het Centre is een performante kapitaalmarkt te creƫren. Het AIFC zal het beheren van overheidsfondsen vergemakkelijken alsook de transfer van buitenlandse kennis en technologie naar het land. Het tracht bovendien optimale condities te voorzien voor FinTech startups. Het AIFC zal ook de oprichting van filialen van buitenlandse banken faciliteren. Verder zal er aandacht worden besteed aan green finance. Het AIFC legt zich tenslotte ook toe op het regelen van de werkzaamheden van islamitische financiƫle instellingen.

Op langere termijn wil het AIFC een regionaal platform worden voor kredietbemiddeling. Het Centre heeft de ambitie uit te kunnen groeien tot een regionaal en zelfs internationaal financieel centrum. Het AIFC is gevestigd op de terreinen van de Expo 2017 Astana.

Gelieve in bijlage twee documenten te willen vinden. Het eerste gaat dieper in op de doelstellingen en strategie van het AIFC, het tweede bevat de reglementen van het Centre, van kracht sedert 1 januari 2018. Raadpleeg tevens de website van het AIFC voor meer info: http://www.aifc.kz/

17 januari 2018

Bijkomende informatie

Bijlage1.pdf (PDF – 402 kB)
Bijlage2.pdf (PDF – 2 MB)