U bent hier

Opportuniteiten voor Vlaamse bedrijven in de Chinese BioTech en HealthCare - Marktstudies

De Vlaams-Chinese Kamer van Koophandel heeft in het kader van zijn structureel  partnerschap met Flanders Investment & Trade twee marktstudies uitgevoerd die de zakelijke mogelijkheden voor Vlaamse bedrijven op de Chinese markt toelichten.

De focus van de marktstudies zijn de BioTech- en de HealthCaresector, twee sectoren die interessante opportuniteiten bieden in China voor Vlaamse bedrijven.

Op vlak van biotechnologie wil China excelleren op wereldvlak. Na een iets tragere start wil de Chinese regering volledig inzetten op BioTech om deel uit te maken van de wereldtop. In sommige sectoren staat de Chinese technologie wat achter, wat mogelijkheden met zich meebrengt voor buitenlandse bedrijven.  

Ook gezondheidszorg staat hoog op de prioriteitenlijst van de Chinese regering.  De ervaring met de COVID-19-pandemie ligt nog vers in het geheugen en de overheid beschouwt het gevecht tegen infectieziektes van primordiaal belang. De gezondheidssector is geëvolueerd van het verlenen van basisverzorging naar een focus op het ontwikkelen van nieuwe medicijnen en het gebruik van geavanceerde technologie. Deze evolutie brengt nieuwe opportuniteiten mee voor Vlaamse bedrijven.

Bent u actief in een van deze sectoren en heeft u interesse in de Chinese markt?
Dan is het zeker interessant om deze studies op te vragen en door te nemen;

De studie over de HealthCare sector kan u per mail opvragen: gwen.sonck@flanders-china.be, de BioTech-marktstudie via info@flanders-china.be

Hieronder vindt u de link naar een uitgebreide inleiding tot de beide marktstudies.

10 maart 2023