U bent hier

Opportuniteiten voor kant-en-klare maaltijden en diepvriesproducten in Israël

Volgens een recent artikel op de Israëlische nieuwswebsite Ynet heeft de coronacrisis een boost gegeven aan de verkoop van kant-en-klare maaltijden en diepvriesproducten. De reden hiervoor: Israëli's zijn op zoek naar comfortabele en snelle maaltijden omdat ze veel minder restaurants bezoeken of kunnen eten op het werk. Daarnaast vermijden ze ook (zoveel mogelijk) om te gaan winkelen.

De categorie, die verschillende gebakjes, pizza's, deeg en meer omvat, is in de coronaperiode, in maart-april, met 20% gestegen. Stav Yoeli, CEO van de diepvries- en gekoelde voedingsdivisie van Osem, een van Israëli’s grootste voedselproducenten, zegt dat "de mensen zich hebben herinnerd dat er handige oplossingen in de diepvriezer zitten."

Sinds het uitbreken van de epidemie, zegt Yoeli, is er ongeveer 40% groei in de consumptie in deze categorie, vergeleken met vorig jaar.

Aangezien de epidemie nog steeds heerst in Israël en men op zoek is naar manieren om de frequentie van winkel- en supermarktbezoeken zoveel mogelijk te beperken (dit is ook de reden waarom het online winkelen in het land de laatste maanden drastisch is toegenomen), vormen kant-en-klare maaltijden en diepvriesproducten een veelbelovende opportuniteit voor relevante fabrikanten in Vlaanderen.

Er moet worden opgemerkt dat al deze producten koosjer zijn en dat men dus een koosjercertificaat zal moeten verwerven als men het volledige potentieel van de Israëlische voedselmarkt wil benutten.

7 juli 2020