U bent hier

Ontdek van op de eerste rij wie de nieuwe Leeuw van de Export wordt

Al voor het 20e jaar op rij zetten we bij FIT Vlaamse exportsuccessen in de schijnwerpers met de uitreiking van de Leeuw van de Export. En het is opnieuw bijna zover: op woensdagavond 29 september ontdekt u tijdens een exclusieve livestream wie de prestigieuze award in ontvangst mag nemen.

Het hoeft allang geen betoog meer: de Vlaamse export ging de voorbije maanden door woelig vaarwater. Bij FIT zijn we er echter van overtuigd dat we ook in deze lastige tijden exportsuccessen moeten vieren en in de kijker zetten.
 

Ambassadeurs van de Vlaamse export

Onze 6 genomineerden zijn stuk voor stuk bedrijven die Vlaanderen internationaal op de kaart zetten en dus een inspiratiebron zijn voor aspirerende exporteurs. In de categorie 'bedrijven met maximaal 49 medewerkers' zijn dat Container Technics uit Wijnegem, Molecubes uit Gent en Sylva uit Lievegem. Bij de 'bedrijven met meer dan 50 medewerkers' zijn Camco Technologies uit Heverlee, Locinox uit Waregem en OTN Systems uit Olen genomineerd.

Benieuwd wie de award mee naar huis neemt?

Op 29 september maken Vlaams minister-president Jan Jambon en Claire Tillekaerts, gedelegeerd bestuurder van FIT, de winnaars bekend tijdens een virtuele prijsuitreiking.

Wie zelf exportplannen heeft, kan zich laten inspireren door de verhalen van zes exportkleppers, én u ontdekt van op de eerste rij wie de nieuwe Leeuw van de Export wordt.

Reserveer snel uw virtuele plek en volg live de prijsuitreiking op woensdag 29 september om 18u.


 


Wedstrijdverloop

Om deel te nemen dienen bedrijven hun online dossier in, dat door een interne vakjury wordt beoordeeld. Die 1e juryronde levert 6 genomineerden op in 2 categorieën: 'bedrijf met maximaal 49 medewerkers' en 'bedrijf met 50 medewerkers of meer'. De 6 potentiële Leeuwen verdedigen hun dossier vervolgens voor een jury van prominente professionals uit de academische en bedrijfswereld.
 

10 september 2021