U bent hier

Onlineshopping doet ook in Polen darkstores floreren

Een darkstore is een soort magazijn dat is aangepast om uitsluitend onlinebestellingen te verwerken. Darkstores zijn het domein van online-actoren. De store kan bereikt worden met een mobiele- of online-app en de bestelling wordt vervolgens samengesteld vanuit het magazijn. De pandemie heeft ervoor gezorgd dat steeds meer spelers deze dynamische markt betreden.  

Het platform Lisek heeft net magazijnen geopend in Warschau. Een andere speler die de wind in de zeilen heeft, is Jokr dat al 7 darkstores beheert in Warschau en een dozijn nieuwe aankondigde in andere Poolse steden. Jokr haalde onlangs USD 170 miljoen op om de verdere groei te financieren.

Een aantal darkstoreplatformen leveren producten van bestaande winkels: zo heeft InPost een samenwerkingsakkoord met Makro en werkt Glovo samen met Biedronka. Carrefour sprong intussen ook op de kar. De keten werkt met twee platformen: het onlinewinkelmagazijn bevindt zich naast een hypermarkt die versproducten levert voor het onlinemagazijn.

In de nabije toekomst zullen ook de respectivelijk Estse en Duitse bezorgdiensten Bolt Market en Gorillas hun debuut maken op de markt. 

4 augustus 2021