U bent hier

Ondanks de coronacrisis stijgt de invoer van buitenlandse goederen in Brazilië

Tot de derde week van april importeerde Brazilië gemiddeld 609 duizend ton per dag in deze maand. Dat aantal is 12% hoger dan in dezelfde periode van vorig jaar en is goed voor een totaal van US$ 582 miljoen aan ingevoerde producten. 

Vooral de agrarische sector kocht in april meer in vanuit het buitenland. Het gemiddelde dagelijkse aankoopvolume was 63 duizend ton, een groei van 36% vergeleken met april 2019. Voor de Vlaamse exporteurs van (natuurlijke) meststoffen is dit een positief gegeven aangezien de import van dit specifiek product één van de voornaamste katalysatoren was van de groei.

Ook producten uit de verwerkende industrie kenden een totale opmars van 7% in april. Items die de invoer het meest deden toenemen, waren buizen, pijpen, slangen en toebehoren gemaakt van plastic. Maar ook de invoer van medische en sanitaire apparatuur waaronder producten voor verwarming en elektrische generatoren kenden een groei. In de chemische sector noteerde men ook een significante toename van de import van polymeren van ethyleen.

4 mei 2020