U bent hier

Onbegeleid goederentransport naar het VK blijft mogelijk via Vlaamse havens

Sinds middernacht zijn de grenzen dicht voor reizigers uit het VK. Al wie met de trein, de boot of het vliegtuig komt, kan op dit moment ons land niet meer binnen. Deze voorzorgsmaatregel – die bv. ook in Nederland, Duitsland en Frankrijk geldt – moet de verspreiding van het gemuteerde coronavirus naar het Europese vasteland voorkomen.

Het begeleid goederentransport via de Eurotunnel en de lijn Calais-Dover ondervindt grote hinder, want chauffeurs weten niet zeker of ze later nog de oversteek terug kunnen maken. Wat wél doorgaat: onbegeleid goederentransport via de Vlaamse havens. Vrachtwagenchauffeurs reizen bij dat type transport niet mee met de goederen, dus de gevolgen van de voorzorgsmaatregel blijven beperkt. Zo lijken onder andere de LoLo-verbindingen vanuit Port of Antwerp en North Sea Port/Gent te functioneren.

Stel ons uw brexit-vraag!

Wil u praktisch advies of meer info over mogelijke ondersteuning via het actieprogramma van FIT? Neem contact op met ons brexit-team via brexit@fitagency.be (we blijven beschikbaar tussen kerst en nieuw). Of ontdek onze tips op www.brexitready.be

21 december 2020