U bent hier

"Nos vemos en Valencia 2016"

“Nos vemos en Valencia” – vrij vertaald,  afspraak in Valencia - vond plaats van 1 tot 5 februari 2016. Het gaat om drie beurzen die in tijd en ruimte samenvallen en een totaalaanbod brengen voor woningcomfort, design en decoratie. CEVISAMA (keramiek, badkamer en keuken, natuursteen), HABITAT (meubel, verlichting en decoratie) en FIMMA-MADERALIA (machines en onderdelen voor de meubel- en de houtindustrie), in totaal 1.665 exposanten uit meer dan 40 landen, bijna 20% meer dan vorig jaar.

Na Spanje, was Italië het land met de meeste exposanten. Importeurs en aankopers vormden het gros van de bezoekers maar ook architecten, binnenhuisarchitecten en decorateurs waren op het appel.  

Cevisama en het nieuwe “Espacio Cocina” (keukeninrichting en meubilair) alleen al trokken de aandacht van 76.091 professionele bezoekers waarvan 14.000 buitenlandse importeurs voornamelijk afkomstig uit de EU, die de belangrijkste afzetmarkt blijft van de Spaanse keramieksector, maar ook aankopers uit Rusland, Oost-Europa, het Noorden van Afrika, Centraal- en Zuid-Amerika.

De huidige formule heeft Habitat, de eens grootschalige meubelbeurs van Valencia, van een voorspelbare ondergang gered. Inspelend op het succes van Cevisama, dat belangrijke internationale aandacht geniet, staat ook Habitat opnieuw in de kijker. Er waren 212 nationale en internationale (22%) exposanten. Opvallend  dit jaar, was een vernieuwd aanbod, kwalitatief hoogstaander dan vorig jaar en met ook meer design -  “Area D” - die veel bijval genoot, evenals de ruimte “Nude” waar jonge designers aan hun trekken kwamen. Delegaties uit 34 landen bezochten Habitat.  

Fimma-Maderalia groeide dit jaar met 34%. Niet minder dan 614 exposanten, waarvan 20% internationale firma’s, brachten het allernieuwste in materialen, technologie en afwerking voor de meubel en houtindustrie. Workshops en conferenties vervolledigden het aanbod.

Het totaalaanbod van “Nos vemos en Valencia” plaatst deze beurs in Spanje op de kaart. Cevisama is zelfbedruipend en het heeft Habitat noch Fimma Maderalia nodig om succes te boeken. Habitat daarentegen kan al lang de concurrentie niet meer aan met de meubelbeurs van Zaragoza. Deze is immers veel groter en ook relevanter voor het middensegment van de markt. Daarom probeert men in Valencia een ander publiek aan te trekken en komt design hier meer aan bod. Fimma Maderalia knoopt mooi aan bij het geheel en profiteert van de internationale belangstelling die sowieso al naar Cevisama uitgaat. Voor Vlaamse bedrijven actief op de projectmarkt in Spanje is een bezoek aan “Nos vemos in Valencia” toch wel een aanrader.

Meer info kan u vinden op Cevisama / Habitat / Fimma-Maderalia

Exposanten vindt u op:

http://catalogocevisama.feriavalencia.com

http://expositores.feriahabitatvalencia.com/listado-alfabetico-de-expositores/

http://catalogofimma-maderalia.feriavalencia.com/

De volgende editie zal doorgaan van 20 tot 24 februari 2017.

8 februari 2016