U bent hier

Nieuwe servicekanalen voor computerbesturingssystemen in Colombia

Vanuit onze FIT-post in Bogota wordt gecommuniceerd dat er in Colombia nieuwe servicekanalen voor computerbesturingssystemen beschikbaar zijn. DIAN, de Nationale Belasting- en Douanedirectie in Colombia, meldt dat de nieuwe servicekanalen zich richten op bedrijven die computerbesturingssystemen willen aanvragen of bedrijven dat ondersteuning nodig hebben bij het oplossen van incidenten met computerbesturingssystemen.

De oprichting van de nieuwe kanalen ligt in de lijn met de bepalingen van de resolutie - DIAN 072 van 29 november 2016 artikel 1. De resolutie stelt dat DIAN verantwoordelijk is voor de dienstverlening op vlak van storingen in elektronische computerdiensten. Wanneer de douanedirectie een verplichting of formaliteit die in de douanevoorschriften via elektronische informatiediensten is vastgelegd, niet kunnen vervullen, moet DIAN dit melden via de institutionele kanalen. DIAN neemt zijn verantwoordelijk op en start met de oprichting van de nieuwe servicekanalen voor computerbesturingssystemen om dergelijke imperfecties te vermijden en om bedrijven beter te kunnen ondersteunen indien zij moeilijkheden ondervinden.

Vanaf 1 februari 2018 zullen raadplegingen en verzoeken om ondersteuning worden gedaan door het Contact Center van DIAN. In de periode 1 - 17 februari zal DIAN nog tijdelijk aandacht schenken aan de huidige servicekanalen - zijnde mailboxen - maar op 19 februari zullen de volgende mailboxen definitief gesloten worden: soporteimportacionescarga@dian.gov.co, soportealidademercancias@dian.gov.co en buzon_aduanas@dian.gov.co. Vanaf dan zal u DIAN enkel en alleen via het Contact Center kunnen contacteren.
 
Bel voor meer informatie naar het DIAN Contact Center: +57 (1) 546 22 00, +57 (1) 605 98 30. Openingstijden van maandag tot vrijdag van 6.00 tot 20.00 uur en zaterdagen van 8:00 tot 14:00 uur.

2 februari 2018