U bent hier

Nieuwe restaurant gigant - Restamax verwerft volledige kapitaal Royal Ravintolat

De Finse restaurantgroep Restamax PLC verwerft het volledige aandelenkapitaal van Royal Ravintolat en wordt de belangrijkste speler in de sector in de Scandinavische landen.

Royal Ravintolat LLC is de grootste privégroep van restaurants in Finland en heeft, met 35 restaurants, een sterke aanwezigheid in de fijne eetcultuur in de Finse hoofdstad Helsinki.

Daarnaast bezit de groep ook de populaire ketens Hanko Sushi, Pizzarium en Sandro. In totaal bezit de groep meer dan 70 restaurants. De netto-omzet bedroeg ongeveer 106 miljoen euro in 2017, een stijging van 19% ten opzichte van 2016. De bedrijfswinst bedroeg 4,9 miljoen euro, een stijging van 121% ten opzichte van het voorgaande jaar.

Restamax PLC is gespecialiseerd in de restaurant- en horecabranche en de huur van arbeidskrachten. De restaurantportfolio van de groep telt 130 restaurants, waarvan 11 in Denemarken en de rest verspreid over heel Finland. Restamax is beursgenoteerd in Finland en de netto-omzet in 2017 bedroeg 185,9 miljoen euro. Juha Helminen, CEO van groep, onderstreept de voordelen van deze fusie en geeft aan hoe deze hun doelstelling ondersteunt zodat ze Restamax in 2020 de leidende naam binnen de restaurantsector in Noord-Europa wordt. Helminen zal verantwoordelijk zijn voor de internationale activiteiten in de nieuwe onderneming, terwijl de CEO van Royal Ravintolat, Aku Vikström, de voorzitter van de operaties in Finland zal zijn.

Door de fusie ziet een van de grootste beursgenoteerde restaurantgroepen in Scandinavië het levenslicht. Op 11 april 2018 werd een handelsovereenkomst geschreven en het doel is om de integratie in de tweede helft van 2018 en begin 2019 te voltooien. De omvang van het nieuwe bedrijf, de sterke expertise in het vakgebied en de verwachte positieve synergiën zullen een adequate basis leggen voor verdere expansie.

Meer weten over de restaurantgroepen?

Bron en nieuws over de fusie (in het Fins):

17 april 2018