U bent hier

Nieuwe metrolijnen in Bogota

De Colombiaanse hoofdstad Bogota is een van de meest vervuilde steden van Zuid-Amerika. De bouw van een metronetwerk moet hier een antwoord op bieden. Recent vonden er twee conferenties plaats waar meer info werd gegeven over de stand van zaken van de bouw van metrolijn 1 en 2.

Metrolijn 1

Het project van metrolijn 1 bevindt zich momenteel in de "pre-operationele" fase. Eind 2021 begonnen de werkzaamheden aan de Patio Taller waar de eerste 30 treinen zullen worden geparkeerd; vanaf 2028 zullen zij rijden over een viaduct van 24 kilometer en het zuiden en noorden van de stad in slechts 27 minuten verbinden. De metrolijn zal een capaciteit hebben van meer dan 7.500 reizigers per uur.

Het werven van leveraniers en onderaannemers voor de werken aan metrolijn 1 verloopt in verschillende stadia. Meer info op: https://bit.ly/3TdAZRb.

Metrolijn 2

Metrolijn 2 vormt een verlengstuk van lijn 1 waardoor het metronetwerk met 66% zal uitbreiden. Ook hier gaat de aandacht naar een goede verbinding met andere duurzame transportmodi. Het selectieproces en de aanbestedingen voor de uitvoering van het project zijn voorzien in het eerste semester van 2023; de toewijzing zal gebeuren in het tweede semester. 

Meer informatie over het tijdschema van de werken, details van de projectrisico's, bouwmaterialen, enz. vindt u in de gedetailleerde presentatie van het project.

4 november 2022

Bijkomende informatie

Metrolijn 1 Bogota (PDF – 870 kB)
Metrolijn 2 Bogota (PDF – 836 kB)