U bent hier

Nieuws

De EU-delegatie in Zambia en COMESA (Common Market for Eastern and Southern Africa) organiseren samen met de Zambiaanse regering en organisaties uit de particuliere sector een 3-daags 'Copper Business Forum' in Kitwe (Zambia) van 10 tot 12 april 2024.

Wilt u uw artisanale producten of innovatieve voedingswaren bekend maken aan de consument? De beurs Artigiano in Fiera is dé Italiaanse ambachtelijke beurs gericht op B2C. Het is het evenement bij uitstek waar de Milanezen hun kerstaankopen doen en heeft exposanten uit 86 verschillende landen. De bezoekerscijfers zijn impressionant. Volgende editie vindt plaats van 30 november tot 8 december 2024 in Milaan.

De 2 jaarlijkse beurs MCE (Mostra Convegno Expoconfort) is de belangrijkste Europese beurs voor de HVAC sector (verwarming, ventilatie en airconditioning) en trekt een groot èn internationaal publiek aan. De laatste editie in maart 2024 was weer een succes.

De Universiteit Gent organiseert voor de eerste maal het 'Eureast Platform Networking Event'. Tijdens dit evenement krijgt u de kans om meer te leren over het Eureast Platform van de Universiteit Gent en de expertise en diensten die het u te bieden heeft.

De ambassade van Burundi in Brussel organiseert, in samenwerking met het bedrijf "Rise and Shine House", een conferentie over zakelijke kansen in Burundi op vrijdag 19 april 2024, vanaf 14.00 uur, met als thema "Unleashing business potential: Burundi's emerging opportunities".

“Get Ready for Japan” heeft als doel om Europese bedrijfsleiders diepgaand inzicht te bieden in Japanse bedrijfspraktijken en communicatiestijlen en mogelijkheden om succesvolle zakelijke partnerschappen te identificeren.
Daarnaast geeft het programma inzicht in het besluitvormingsproces binnen Japanse bedrijven, wat u zal helpen om hun onderhandelingsstijl en hiërarchie te begrijpen.
Tot slot helpt het programma uw bestaande relaties met Japanse klanten te versterken en nieuwe contacten te leggen.

Om landen wereldwijd te steunen in de strijd tegen klimaatverandering, draagt de Vlaamse Regering verder bij aan internationale klimaatfinanciering. Het subsidieprogramma 'Vlaams Internationaal Klimaatactieprogramma' (voorheen G-STIC Klimaatactieprogramma) stelt € 15 miljoen ter beschikking om projecten te ondersteunen die technologieën demonstreren, kennis en informatie verspreiden en capaciteitsopbouw initiëren. De projecten dienen uitgevoerd te worden in ontwikkelingslanden waarbij een Vlaamse onderneming de lead neemt. Lees meer in het nieuwsbericht en noteer de infosessie op 28 maart in Brussel alvast in uw agenda. 

'Startups in the Game' is een acceleratorprogramma in Centraal- en Oost-Europa. Het is gericht op het verbinden van invloedrijke figuren en organisaties uit de sportindustrie met innovatieve SportsTech-startups. In de huidige editie richten ze zich op het faciliteren van connecties tussen partnersportorganisaties en start-ups.

Energiebedrijf Orlen is een van de grootste bedrijven in Centraal- en Oost-Europa. Sinds 2021 heeft het bedrijf een start-upprogramma voor techbedrijven onder de naam Orlen Skylight. Jonge bedrijven kunnen hierin hun oplossingen voorstellen zodat ze getest kunnen worden in een commerciële omgeving. Voor een nieuwe projectoproep zoeken ze start-ups met oplossingen voor energieproductie en tankstations.

Pagina's