U bent hier

Nieuwe call subsidie starterspakket internationalisering

Op 28 februari 2023 lanceert Flanders Investment & Trade een nieuwe open oproep voor de starterspakketten internationalisering. Deze eenmalige subsidie van € 9.000 is gericht op startende exporteurs die nog nooit eerder financiële steun van FIT ontvangen hebben en inzetten op de realisatie van hun exportambities.  

Uw horizon verruimen: logisch dat u er wat koudwatervrees bij voelt in deze onzekere tijden. Het buitenland biedt ondernemers ook kansen en mogelijkheden. Buiten Vlaanderen, maar ook buiten Europa, bevinden zich snelgroeiende afzetmarkten, waar u uw vleugels kunt uitslaan.

Een duwtje in de rug want... exporteren loont.

Om u extra vertrouwen en financiële mogelijkheden te geven, lanceert FIT daarom opnieuw het Starterspakket Internationalisering. Wil u met uw innovatieve producten of diensten uw kansen verzilveren in het buitenland en ontving u nog nooit eerder een FIT-subsidie? Maak dan zeker gebruik van dit starterspakket internationalisering.

Wacht niet te lang

Maximaal 250 (startende) exporteurs die nog nooit een subsidie van FIT ontvangen hebben, kunnen hun kandidatuur indienen voor een starterspakket van € 9.000. We mikken hiermee vooral op Vlaamse kmo’s met innovatieve producten en diensten die aan het begin staan van hun internationaliseringsproces en hierbij een extra duwtje in de rug kunnen gebruiken.

De goedgekeurde aanvragen krijgen naast de forfaitaire subsidie ook een beperkt coaching- en begeleidingstraject aangeboden via ons provinciaal netwerk van adviseurs internationaal ondernemen. 

De oproep loopt van 28 februari 2023 (10u) tot en met 21 maart 2023 (17u). Wees er snel bij met uw aanvraag, want het aantal aanvragen dat kan ingediend worden is beperkt tot 250. Van zodra dit aantal bereikt wordt, wordt de oproep vroegtijdig afgesloten.

Een selectiecommissie beoordeelt de ingediende dossiers aan de hand van een wegings- en scoretabel, en selecteert de beste dossiers. Zit u in de selectie, dan betalen we u de subsidie uiterlijk 60 kalenderdagen na de goedkeuringsdatum uit.

Ik vraag subsidie aan

15 februari 2023