U bent hier

Nieuwe bioproductbedrijf wordt grootste Finse investering ooit in de bosbouw

Metsä Group, de grote Finse fabrikant van hout, pulp en papier, gaat een nieuwe bioproductbedrijf bouwen in Kemi, in het noorden van Finland. Het gaat over een investering van 1,6 biljoen euro. De bouw van de nieuwe fabriek zal 2 1/2 jaar duren en uiteindelijk 1.500 nieuwe jobs in de regio  creëren. Tijdens het bouwen zullen er in totaal ongeveer 15.000 personen werken bij Metsä (in Kemi), bij de bouw van de nieuwe fabriek en het bestaande pulpbedrijf.

Deze investering zal de grootste ooit zijn in de Finse houtindustrie. e belangrijkste partners bij het bouwen van de nieuwe fabriek zijn Valmet, ABB, AFRY en Fimpec, maar kleinere bedrijven kunnen als onderaannemers meewerken aan dit project, wat ook mogelijkheden kan bieden voor Vlaamse bouw- en andere bedrijven.

Daarnaast bouwt de groep nog een zagerij in Rauma.

Metsä Group is een Fins coöperatief bedrijf en is eigendom van 103.000 Finse boseigenaars. Metsä (wat "bos" betekent) is actief in 30 landen, heeft productielocaties in 8 landen, heeft 9.200 werknemers en een totale omzet van 5.4 biljoen euro. 

Verdere informatie over dit project is beschikbaar op de website van Metsä Group.

12 februari 2021