U bent hier

Nieuw platform International Marketplace Network opgericht voor vereenvoudigen internationale e-commerce

Vier grote Europese e-commerceplatforms hebben zich verenigd voor het oprichten van een nieuwe internationale marktplaats ‘International Marketplace Network (IMN)’. 

Real (Duitsland), Cdiscount (Frankrijk), ePRICE (Italië) en eMAG (Roemenië) stelden na een testperiode van 1 jaar in november 2019 het platform open voor alle handelaren. 

Het platform moet de grensoverschrijdende uitwisseling van e-commerce vereenvoudigen en een tegenhanger bieden voor de grote marktplaatsen zoals Amazon. Het initiatief staat op dit ogenblik nog in de kinderschoenen, maar is interessant om in de gaten te houden. 

Wat biedt het platform? 

  • Uw bedrijf krijgt na registratie bij het IMN direct toegang tot alle 4 aangesloten marktplaatsen, en daarmee tot 230 miljoen potentiële Europese klanten. De bedoeling is dat meerdere e-commercespelers zich nog in de toekomst zullen aansluiten, waardoor het aantal potentiële klanten van het IMN zal groeien. 
  • Een ander voordeel van het IMN is dat er slechts 1 account nodig is om toegang te krijgen tot alle, bij het IMN aangesloten, marktplaatsen. 
  • Daarnaast zijn er geen technische vereisten nodig en kunt u uw prijzen, levertijden en kosten direct in IMN invoeren. 
  • Bovendien biedt het IMN ook support in het Engels. 

Wat kost het?

Voor deelname betaalt een bedrijf enkel de maandelijkse kosten aan de marktplaats waar het geregistreerd staat (oftewel de ‘thuismarktplaats’) en zijn er geen verdere extra kosten aan verbonden.

Voor meer informatie zie https://imnnow.com/en/

11 december 2019