U bent hier

NEST Innovation Festival Tirana 2019

Op 24 en 25 oktober 2019 wordt voor de tweede keer het NEST innovation festival georganiseerd in Tirana. Dit tweedaags evenement is gericht op technologie en digitale innovatie.

Men verwacht dit jaar meer dan 1000 deelnemers op het festival, wat een verdubbeling is in vergelijking met de eerste editie waarop bedrijven uit 14 landen gerepresenteerd werden. Het deelnemersveld bestaat grotendeels uit investeerders, kleine en middelgrote ondernemingen, start-ups, mentors, partners en experten. Deze exposanten zullen ruim 30 beursstanden bezetten en de geïnteresseerden voorzien van de nodige informatie. Verder heeft de organisatie ongeveer 25 potentiële investeerders uitgenodigd die aanwezig zullen zijn tijdens de beursdagen. Tot slot kunnen de beursgangers genieten van uiteenzettingen gegeven door gastsprekers uit diverse grote bedrijven zoals Netflix, Samsung, Booking.com, What’s Up App, enz.

De eerste editie vorig jaar was zeer vruchtbaar voor vele ondernemers en bezoekers want er werden bijvoorbeeld 4 definitieve overeenkomsten gesloten tussen start-ups en investeerders. Daarnaast gaven 38 ondernemers en 6 mentoren uitleg over onder andere hun ideeën en projecten in de ICT-sector, toerisme, energie, medtech, biotech, creatieve industrieën en diensten enzovoort. Ook dit jaar zullen deze sectoren vertegenwoordigd worden.

Het innovatiefestival wordt jaarlijks georganiseerd door een groep jonge mensen die professioneel bezig zijn met het ontwikkelen en uitvoeren van projecten gelinkt aan innovatie. Ondertussen hebben zij een netwerk uitgebouwd van specialisten en ondernemingen in de IT-sector, zowel op de regionale als de internationale markt. Via deze technologie- en innovatie-evenementen wil het team zorgen voor onder andere een verbetering van de infrastructuur, maar pleiten zij ook voor capaciteitsopbouw, meer training in ICT door coaching en mentoring en proberen zij de jongere generatie warm te maken voor ondernemerschap en technologie.

Voor meer informatie over het NEST Innovation Festival kunt u terecht bij de volgende contactpersonen die ook medeoprichter zijn van het festival:

- Fabiola Duro (https://www.linkedin.com/in/fabioladuro/ of fabiola@innovationnest.org
- Erind Alickolli (https://www.linkedin.com/in/ealickolli/

29 maart 2019