U bent hier

MSV beurs

De MSV International Engineering Fair is de belangrijkste industriële beurs in Centraal-Europa, met meer dan 1.600 exposanten en 80.000 bezoekers per jaar en wordt georganiseerd in Brno. Meer dan 50% van de exposanten en 10% van de bezoekers komt uit het buitenland. Alle belangrijke gebieden van engineering en elektrotechniek zijn vertegenwoordigd. Deelnemers zijn professionals, met meer dan 70% invloed op investeringsbeslissingen en een derde zijn topmanagers.

Het hoofdthema van deze editie van MSV was Industry 4.0 en Digital Factory, met andere woorden, de digitalisering van de productie, een van de belangrijkste richtingen van het innovatieproces. Vanaf dit jaar was er ook een aparte hal voor Digital Factory 2.0.

Dit jaar worden de Transport en Logistiek-beurs, evenals de ENVITECH-beurs parallel aan de MSV gehouden. Het benadrukte thema van ENVITECH was de circulaire economie. Het is een trend die een van de prioritaire gebieden van duurzame ontwikkeling is, wat resulteert in de aanpassing van industrie en handel.

MSV krijgt traditioneel veel media-aandacht. Een onderdeel van de beurs is een uitstekend begeleidend programma van professionele conferenties, seminars en workshops over actuele technische, zakelijke en economische onderwerpen. 

Deze beurs behoort tot de grootste professionele beurzen in Tsjechië en het kan interessant zijn voor Vlaamse bedrijven om deel te nemen als exposant. Als bezoeker krijgt men een heel goed beeld van de belangrijkste trends en spelers op de markt in deze sector.

De volgende editie zal worden gehouden van 5-9 oktober 2020.

30 oktober 2019