U bent hier

Modern business center in Tricity (Gdansk - Gdynia - Sopot)

De Tricity-agglomeratie (Gdansk – Sopot – Gdynia) is een van de snelst groeiende markten voor kantoorruimten in Polen en de CEE regio.

Na Warschau, Krakau en Wroclaw, is Tricity het vierde belangrijkste zakencentrum in Polen dat meer dan 1 miljoen vierkante meter kantoorruimte zal hebben. De grootste geplande kantoorprojecten in de agglomeratie bevinden zich bij de luchthaven en de haven van Gdansk.

Volgens een onderzoek van Walter Herz, de leidende consultingfirma in Polen die actief is in de commerciële vastgoedsector, is er momenteel meer dan 200.000 vierkante meter kantoorruimte in aanbouw op de Tricity-agglomeratiemarkt. Het aanbod van de Tricity, tegenwoordig meer dan 900.000 vierkante meter moderne ruimte, zal groeien dankzij o.a. de uitvoering van spectaculaire projecten in Gdansk en Gdynia. In Gdansk zal het eerste business center bij een luchthaven in Polen worden gebouwd. Tegelijkertijd zal Gdynia kantoren aanbieden in gebouwen direct aan de haven.

De wijk Oliwa in Gdansk, waar bijna een derde van de kantoren van Tricity ligt, is nu het grootste kantoorcentrum in de regio, met Alchemia Center dat 112.000 vierkante meter moderne ruimte biedt en Olivia Business Center met het hoogste kantoorgebouw in de Tricity - Olivia Star (156 meter). Op dezelfde plaats bevindt zich een 55-meter hoog kantoorgebouw Olivia Prime B met 30.000 vierkante meter ruimte. Op de locatie is nog ruimte voor meer gebouwen.

Een belangrijke geplande investering in Gdansk is het Airport City-project. Het kantoorcomplex zal meer dan 120.000 vierkante meter ruimte opleveren. In het nieuwe zakencentrum zouden volgens plannen zeven kantoorgebouwen worden gebouwd, evenals gebouwen voor diensten, recreatie en gastronomie. Het project zou 10 tot 15 jaar duren. De voltooiing van de eerste kantoorgebouwen met een totale oppervlakte van 8.500 vierkante meter is gepland voor het derde kwartaal van 2021.

De vraag naar kantoorruimte in de Tricity-agglomeratie wordt gegenereerd voornamelijk door bedrijven uit de IT- en telecommunicatiesector, evenals bedrijven uit de sectoren handel en financiën. De regionale kantorenmarkt trekt ook steeds meer bedrijven aan die actief zijn op het gebied van logistiek, maritieme handel en havenindustrie.

18 december 2019