U bent hier

Milaan - Supersalone Internazionale del Mobile

Van 5 tot 10 september 2021 had het Salone del Mobile, Supersalone genaamd, plaats in Milaan. Zowel Supersalone in de beurshallen (evenwel geen Salone Satellite voor de jonge ontwerpers), als de Fuorisalone deed de stad Milaan terug heropleven. Reeds sinds het begin van 2021 kent de meubel- en verlichtingsindustrie een groei en is het terug op niveau van voor de pandemie.

Focus ligt op export en duurzaamheid en daar zien we de mooiste groeicijfers. De Italiaanse productie exporteert meer dan 50% en kent door deze internationalisatie haar groei. Het gebrek aan het vinden van grondstoffen zou in de toekomst voor een probleem kunnen zorgen.

Er dient evenwel nog meer geïnvesteerd in duurzaamheid en digitalisatie, zodat deze groei structureel en blijvend wordt, en ook nieuwe markten kunnen aangeboord worden. Voor de ecologische transitie heeft de nieuwe regering substantiële bedragen uitgetrokken.
Ook noteert men meer aandacht voor producten met hoge kwaliteit en in het hogere prijssegment.
Bijkomend wint ook de online verkoop, met niet minder dan 15%.

Er was ook een grote Belgische aanwezigheid: 

  • Zone Tortona: Opificio 31: Belgische collectiviteit onder de noemer Belgium is Design met Flanders DC (6 bedrijven)
  • 3 Vlaamse bedrijven op de beurs in Rho (op een totaal van 425 bedrijven, verspreid over 4 hallen)
  • verschillende Vlaamse bedrijven met individuele deelnames in de Fuorisalone in de stad

Deze tussentijdse uitgestelde editie geeft weer vertrouwen aan Milaan, beursstad bij uitstek, en is een springplank naar het echte grote salon dat binnen 6 maanden terug op het normale tijdstip zal doorgaan (april 2022).

15 september 2021