U bent hier

Mijnbouw in Chili: prognoses en kansen

Chili is een mijnbouwland. De mijnbouw is historisch gezien de grootste economische sector; de afgelopen decennia was het tegelijk een belangrijke groeimotor. In 2021 was de mijnbouw goed voor 9% van het bbp. Wanneer de indirecte ketens worden meegerekend (transport, energieverbruik, waterontzilting, productie en de handel in grondstoffen) stijgt dat aandeel tot meer dan 20%. De sector is ook goed voor meer dan de helft van de uitvoer (62% in 2021).

Chili is een van de bekendste mijnbouwgebieden ter wereld en staat steeds in de belangstelling van investeerders. Het bewijs hiervan is de zeer lange aanwezigheid van toonaangevende mondiale mijnbouwbedrijven. Volgens Cochilco (de Chileense Commissie voor Koper) zullen zij in de periode 2022-2030 voor meer dan 69 miljard dollar investeren in nieuwe projecten. Ondanks het dalend aandeel van mijnbouw in de investeringsmatrix tijdens de afgelopen jaren (ten voordele van diensten en energiesectoren), nam de mijnbouwsector in 2020 18% van de investeringen voor zijn rekening (Chileense Centrale Bank).

In bijgevoegd recent rapport “Mining – Projection & Opportunities” van InvestChile lees je meer over de opportuniteiten in de Chileense mijnbouwsector. Het bevat ook een lijst van mijnbouwprojecten voor de periode 2021-2030.

17 januari 2023

Bijkomende informatie

Mijnbouw in Chili (PDF – 7 MB)