U bent hier

MECSPE 2019 - Parma: voor bedrijven die durven te innoveren

Elk jaar wordt de beurs MECSPE groter, bekender en meer innoverend. Dit jaar vond ze plaats van 28 tot 30 maart te Parma. De exposanten, ruim 2300, behoren tot zeer diverse subgroepen van de Italiaanse industriële sector (mechanische onderdelen, metaal- en plasticverwerkende machines, verpakking, logistiek, automotive en veel meer), en toch hebben ze allemaal iets gemeen: het elan naar innovatie, naar de zogenaamde Industry 4.0. die al jaren de magische leuze is van de lokale wereld van de industriële fabricagetechnieken.

Meer dan 56.000 bezoekers (+8% in vergelijking met vorig jaar) bezochten de 12 paviljoenen van MECSPE, verspreid over een expositieruimte van 120.000 m². Daarnaast bood de beurs de mogelijkheid aan om meetings te organiseren tussen exposanten, leveranciers en klanten van de gehele supply chain van de industriële sector.

Op MECSPE heeft u de kans om firma's te ontdekken die protagonisten willen zijn in de zogenaamde "Vierde Industriële Revolutie". Een voorbeeld hiervan komt van de Innovatie Tunnel, waar 4, door de Cluster Fabbrica Intelligente geselecteerde bedrijven (Ansaldo Energia, ABB Italia, Tenova/Ori Martin, Hitachi Rail Italy), hun gloednieuwe technologieën voor het grote publiek mochten tentoonstellen.

De thema’s dit jaar waren duurzaamheid en green economy. Hierrond werden verschillende workshops georganiseerd en er werd ook een speciale prijs toegekend aan de meest milieubewuste bedrijven. Ook waardevol is het initiatief "MECSPE Young & Career", dat bedoeld is om ondernemingen en afgestudeerde studenten met elkaar in contact te brengen. Het gebrek aan gespecialiseerde arbeiders is al jaren een probleem in de Italiaanse industriële sector. Door dit soort initiatieven wil men de jeugd dichterbij de industrie brengen.

Het succes van MECSPE leidde tot het ontstaan van een "dochterbeurs" gericht op het centrum en het zuiden van Italië: MECSPE zal dan ook dit jaar van 28 tot 30 november in Bari plaatsvinden.

De beurs is in de loop van de jaren onmisbaar geworden voor alle Italiaanse en internationale firma's die durven te innoveren.

8 april 2019