U bent hier

Meat Congress 2019 - Warschau

Het vleescongres is een bijeenkomst volledig gewijd aan de vleessector. Voor de vierde keer op rij zien we belangrijke spelers met een grote invloed op de ontwikkeling van de markt aanwezig. Hierbij denken we aan:

  • vleesverwerkende bedrijven, producenten, distributeurs en exporteurs;
  • bestuursleden en kopers die beslissen over de aankoop voor winkelketens;
  • aanbieders van diensten voor de vleessector.

Het congres biedt een unieke kennis van de markt en maakt de uitwisseling van ervaringen tussen alle marktdeelnemers mogelijk. Er vinden toespraken van deskundigen plaats, gaande over prijzen van grondstoffen, trends en factoren die de vleesmarkt vormen, vooruitzichten voor de ontwikkeling van de sector, productstrategieën... Er worden adviezen gegeven over het productbeleid van winkelketens, de ontwikkeling van export, reclame en marketing. Ook kan men tijdens het congres netwerken, aangezien de mogelijkheid bestaat om face-to-face zakelijke bijeenkomsten te houden in de vergaderzalen. Men kan in discussies en overleg gaan met de beste experts van het vakgebied. De avond wordt afgesloten met de prijsuitreiking van de 'Best Meat Department' en 'Distributor of the Year' prijzen.

Onder de aanwezigen dit jaar was René Maillard, directeur van Belgian Meat Office. Hij sprak over de impact van de Afrikaanse varkenspest op de Poolse, Belgische en wereldwijde vleesmarkten en nam deel aan het debat 'van het veld naar tafel', waar men sprak over het belang van goede relaties in de gehele voedselindustrie, de opschudding van de markt door fusies en overnames, de veranderingen van de levensstijl in Polen en de prognoses voor de vleessector.

4 maart 2019