U bent hier

Meat Attraction 2019 - Madrid

De beurs Meat Attraction 2019, die van 17 tot 19 september plaatsvond in de beurshallen van IFEMA (Madrid), bracht recent meer dan 400 bedrijven uit de vleessector uit 50 verschillende landen en ongeveer 20.000 bezoekers samen, Die bezoekers, nationale en internationale distributeurs en mensen uit de horecasector, konden kennismaken met verschillende innovaties in de vleessector. Gedurende drie dagen vonden er tal van evenementen plaats: van de presentatie van de nieuwste technologie met betrekking tot de sector tot culinaire ‘showcookings’ van enkele van de beste Spaanse chef-koks. In vergelijking met vorig jaar is de beurs met 30% gegroeid en positioneert zich als een van de belangrijkste Spaanse beurzen in deze sector.

Enkele hoogtepunten:

  • Allereerst ging een groot deel van de beurs (ongeveer een derde daarvan) helemaal over industriële machines en technologie.
  • De ACCELERA-prijzen beloonden, in de innovatie hub, innovatie en ondernemerschap in verschillende aspecten van de vleesindustrie.
  • Een ander evenement was de presentatie van gegevens over de vleessector door ANICE. De informatie die tijdens de presentatie werd getoond, was vrij positief: de omzet in de sector groeide sterk in het eerste semester van 2019. Ongeveer 40% van de bedrijven was gegroeid en meer dan de helft van de Spaanse exportbedrijven zagen hun export toenemen. De Spaanse vleessector is goed voor 2% van het Spaanse BBP, wat ongeveer 25% van de voedingssector vertegenwoordigt.
  • China was dit jaar gastland tijdens de beurs.
  • Kortom, deze editie van Meat Attraction was interessant vanuit het oogpunt van nationale activiteiten en contacten: de meeste bedrijven die eraan deelnamen, waren beperkt actief in de export, maar eerder in de lokale markt (restaurants, distributeurs, ….).

Contactgegevens beursorganisator: 

IFEMA
Av. Partenón 5 
28042 Madrid 
T +34 917 22 30 00  
www.ifema.es/en/meat-attraction/contact
www.ifema.es/Institucional_06/

25 september 2019