U bent hier

MCE - de Italiaanse beurs voor de HVAC sector - is terug

Na de annulatie van 2020 vond MCE - Mostra Convegno Expocomfort - opnieuw plaats in Milaan van 28 juni tot 1 juli 2022. Samen met ISH (Frankfurt) is MCE één van de belangrijkste Europese beurzen voor de HVAC sector (verwarming, ventilatie en airconditioning).

De beurs wordt normaal gezien in maart georganiseerd, maar dit jaar werd het evenement tot juni uitgesteld. Het publiek heeft zich niet laten ontmoedigen door dit uitstel: ruim 90.000 professionals, waarvan een derde uit het buitenland, hebben de paviljoenen van Fiera Milano bezocht vier jaar na de laatste editie. De grote opkomst en het aantal exposanten (meer dan 1.500) bewijzen dat deze industrie in goede toestand verkeert.

MCE heeft haar deuren gesloten met een hoger aantal live evenementen (120) in vergelijking met de editie van 2018. Uit de talrijke round tables bleek dat waterstof de komende jaren een vitale rol zal spelen op de weg naar decarbonisatie en energieonafhankelijkheid. Iedereen is ervan overtuigd dat onderzoek en nieuwe technologieën op basis van waterstof van vitaal belang zullen zijn om het gebruik van energiebronnen te diversifiëren.

Ondanks de gezondheids- en geopolitieke omstandigheden heeft het aantal professionals uit het buitenland het niveau bevestigd van voor de pandemie, met 130 vertegenwoordigde landen. Naast Turkije, partnerland voor deze editie, werd het Midden-Oosten vooral vertegenwoordigd door het Arabisch schiereiland, Irak en Iran, die samen met India en de landen van het Verre Oosten (vnl. China, Japan en Zuid-Korea) Azië tot het meest vertegenwoordigde continent na Europa maken. Afrika groeit met Marokko, Egypte, Algerije, Tunesië en Zuid-Afrika, terwijl de Amerika's hun vorige niveau bevestigen (mede dankzij de VS, Canada, Argentinië en Chili).

Ook Vlaanderen was goed vertegenwoordigd met een tiental exposanten met een sterk internationaal profiel.

De volgende editie van MCE zal van 12 tot 15 maart 2024 plaatvinden.

15 juli 2022