U bent hier

Marokko heropent luchtruim voor reizigers

De Marokkaanse regering kondigt aan dat het luchtruim vanaf 7 februari opnieuw wordt opengesteld voor vluchten van en naar Marokko. Dit is goed nieuws voor de toeristische sector, voor de Marokkaanse burgers en voor de zakenwereld. De regering heeft ook een reeks maatregelen aangekondigd om ervoor te zorgen dat het besluit tot heropening van de grenzen daadwerkelijk wordt uitgevoerd.

Heropening met behoud van de noodtoestand

In feite gaat het om een verlenging van de sluiting van de grenzen van een week ten opzichte van de oorspronkelijke termijn van 31 januari. De autoriteiten staan doch onder druk van een falende toeristische sector enerzijds en van de in het buitenland gestrande Marokkanen anderzijds om de grensbeperkingen op te heffen die sinds 29 november gesloten waren wegens de uitbraak van de nieuwe Omikron-variant.

De noodtoestand inzake de volksgezondheid die sinds 2020 op het gehele grondgebied van kracht is, wordt evenwel verlengd tot 28 februari.

Maatregelen

De door de regering genomen maatregelen die de heropening van de grenzen moet ondersteunen, zijn onder andere:

  • De verplichting voor alle reizigers die het nationale grondgebied wensen binnen te komen, om voor het instappen in het vliegtuig het vaccinatiebewijs en het negatieve resultaat van een PCR-test van minder dan 48 uur oud voor te leggen;
  • De invoering van sneltests voor de passagiers bij aankomst op de luchthavens;
  • Willekeurige groepen van reizigers een PCR-test laten ondergaan bij aankomst.

Meer informatie over de maatregelen kan teruggevonden worden op volgende site: http://mapnews.ma/fr/actualites/social/le-gouvernement-annonce-une-s%C3%....

Raadpleeg voor vertrek ook steeds het reisadvies van de Federale Overheidsdienst Buitenlandse zaken. 

Bron:

https://medias24.com/2022/01/27/reouverture-des-frontieres-a-partir-du-7....

2 februari 2022