U bent hier

Machinebeurs MSV in Praag

De beurs MSV vond plaats in Brno van 3 tot 7 oktober 2016.

De international engineering beurs MSV is een heel belangrijk event niet enkel voor de machinesector of -industrie maar ook voor het hele land. Alle belangrijke gebieden van de engineering en elektrotechnische industrie zijn vertegenwoordigd. Het hoofdthema van MSV zijn de industriële automatisering, de presentatie van de meet-, besturings-, automatiserings- en controletechnologie, die alle disciplines van de beurs omvatten. MSV 2016 was een verzameling van meer gespecialiseerde beurzen zoals ‘Automatisation’, ‘IMT- beurs voor gereedschapswerktuigen', 'WELDING', 'PROFINTECH – surface technology' en 'PLASTEX'. De bezoekers zijn vooral vakmensen, meer dan zeventig procent van de bezoekers heeft invloed op investeringsbeslissingen en een derde behoort zelfs tot het topmanagement.

De editie van 2016 was reeds de 58ste. Er waren 1.504 exposanten, waarvan 702 uit het buitenland kwamen. Duitsland had de grootste vertegenwoordiging met 277 exposanten, dan Slovakije met 80, China met 50, Oostenrijk met 47 en Italië met 46 exposanten. Het moet worden opgemerkt dat verschillende buitenlandse bedrijven werden vertegenwoordigd door een lokale partner, en als dusdanig werden meegerekend als lokaal bedrijf. Dit jaar trad China aan als Special Guestland in een afzonderlijke hal.

Jaarlijks vindt er ook nog een machinebeurs plaats in Praag (For Industry in april). Doch deze heeft een veel kleinere traditie.

De tentoonstellingsruimte was verspreid over alle hallen, waarbij er naar gestreefd werd om de firma’s zo veel mogelijk per branche bij elkaar te plaatsen. Op het expositieterrein stonden er ook machines tentoongesteld. Tijdens de beurs waren er conferenties, seminaries, discussieforums en workshops. Er is steeds veel interesse van de media voor deze beurs. Dit alles gaf de beurs een zeer dynamische indruk.

De beurs is interessant als bezoeker uit Vlaanderen om te kijken welke bedrijven zich met welke producten op de Tsjechische markt profileren. Als Vlaamse exposant kan de beurs interessant zijn om zichzelf te introduceren op de markt. Ook ervaren exporteurs kunnen van de beurs gebruik maken om hun interesse voor de Tsjechische markt te herbevestigen, of om een nieuw product te promoten. Deelname kan in eigen naam of via een lokale partner.

4 november 2016