U bent hier

Maak kennis met Eva, Lionel and Babette, drie nieuwe Vlaams Economisch Vertegenwoordigers (VLEV’s)

Te midden van de COVID-19-pandemie verwelkomt FIT niet één maar drie nieuwe Vlaams Economisch Vertegenwoordigers (VLEV’s). Zodra het weer veilig is om te reizen, staan Eva Verstraelen, Lionel Orens en Babette Desfossez klaar om de internationale ambities van uw bedrijf te ondersteunen vanuit hun buitenlandse posten in respectievelijk Guangzhou (China), Seoul (Zuid-Korea) en New Delhi (India). Voorlopig maken ze hun intrede bij FIT van thuis uit, dus stellen ze zich graag aan u voor vanuit hun thuiskantoor.  

Eva Verstraelen, VLEV in Guangzhou (China) 

Vlaanderen internationaal vertegenwoordigen, daar weet Eva Verstraelen alles van. Als voormalig diplomate woonde en werkte ze onder andere in Beijing, Jakarta, Islamabad, Manilla en Jeruzalem. 

Eva: “Ik kijk er enorm naar uit om mijn internationale ervaring en unieke vaardigheden in te zetten om Chinese bedrijven te helpen bij het opzetten van activiteiten in Vlaanderen. Onze strategische ligging in Europa biedt hen een belangrijk voordeel. Ook zal ik mijn netwerk aanwenden ter ondersteuning van Vlaamse ondernemingen die de Chinese markt willen betreden.”  


 

Lionel Orens, VLEV in Seoul (Zuid-Korea) 

Als voormalig corporate banker met meer dan 20 jaar ervaring weet Lionel alles over succesvolle businessondersteuning. Bovenal focust hij daarbij op interpersoonlijke relaties en verbondenheid.

Lionel: “Mensen zullen zich niet altijd herinneren wat je hebt gezegd, maar ze zullen wel altijd onthouden hoe ze zich bij je voelden. Ik wil dan ook sterke relaties opbouwen en zo waardevolle ondersteuning bieden, zowel aan Vlaamse bedrijven die exportactiviteiten willen opstarten in Zuid-Korea als aan Zuid-Koreaanse ondernemingen die internationaal willen uitbreiden.”  


 

Babette Desfossez, VLEV in New Delhi (India) 

Door haar vorige job als douaneattaché is Babette de enige nieuwe VLEV die zich momenteel al op post bevindt, in New Delhi. 

Babette: “Het digitale onthaalproces was een unieke ervaring, maar alles verliep vlot. Ik was onder de indruk van de moderne manier van werken bij FIT en de informele, no-nonsensesfeer. Ik kijk ernaar uit om iedereen persoonlijk te ontmoeten en samen te werken. Enerzijds om Indiase bedrijven de weg naar Europa en Vlaanderen te helpen vinden en anderzijds om Indiase kopers kennis te laten maken met de producten en diensten van Vlaanderen.”  


 

Eva, Lionel en Babette vervoegen ons netwerk van ruim 170 collega’s die vanuit een post in het buitenland diensten en advies op maat leveren aan Vlaamse ondernemingen en aan buitenlandse bedrijven met vestigings- of uitbreidingsplannen in Vlaanderen. 
 

Meer weten over Flanders Investment & Trade? 

Ontdek al onze diensten

27 mei 2020