U bent hier

Logistics & Distribution 2019 - Madrid

Op 13 en 14 november vond in Madrid voor de 9de keer de beurs 'Logistics & Distribution' plaats. Deze B2B-beurs werd georganiseerd door het Belgische bedrijf Easyfairs. Nieuwe technologische ontwikkelingen en innovatie op het gebied van logistiek en distributie stonden centraal.

Denk hierbij aan:

  • hoe organisaties en bedrijven hun supply-chain automatiseren,
  • het gebruik van artificiële intelligentie en data mining en -analyse
  • en het verlagen van de kosten door gebruik van blockchain-technologie.

Meer dan 10.000 professionals en 400 standhouders vonden hun weg naar de beurs, waarvan 44% uit het buitenland. Toonaangevende bedrijven uit de sector zoals BM, HP, Worten en Siemens, waren present.

Tijdens de tweedaagse beurs hadden de bezoekers de gelegenheid om te netwerken met experts uit de sector en te leren tijdens seminars en presentaties. Het tweedaagse conferentieprogramma bestond uit:

  1. Technologiefora gewijd aan toeleveringsketens in de detailhandel, duurzaamheid of in de digitale transformatie-industrie en industrie 4.0.
  2. Kennisfora over kunstmatige intelligentie, vraagvoorspelling of blockchains.
  3. Fora met betrekking tot logistieke engineering en logistiek in e-commerce (bedrijven zoals Exceltic, SAP en VESTAS namen hieraan deel).

Vanwege het succes heeft meer dan 52% van de exposanten hun deelname aan de editie van volgend jaar al bevestigd. Bij de volgende editie zullen er nieuwe innovatiegebieden zijn, zoals een robotdorp voor robotica- en automatiseringsbedrijven en een Tech Hub-ruimte voor start-ups. Ook zal de beurs in 2020 voor het eerst een gastland verwelkomen.

Meer info: www.easyfairs.com/empack-madrid-2019/logistics-madrid-2019/ 

28 november 2019