U bent hier

Liechtensteinische industrie-, handels- und gewerbeausstellung LIHGA 2018

Dit jaar viert de LIHGA-beurs haar 40ste verjaardag. Sedert de beurs in 1978 haar deuren opende, is ze in het vorstendom en de omliggende regio tot een sociaal evenement uitgegroeid. Het kan verbazing wekken dat een beurs een dergelijke uitstraling heeft in een land met ca. 37.810 inwoners. Wanneer men echter inzoomt op de cijfers, blijkt dat het land 4567 bedrijven telt, die aan 37.450 personen werk bieden, bijna even zoveel als het totale inwonersaantal!

Waarom kan het voor een buitenlandse firma interessant zijn om de LIHGA te bezoeken?

Naast de mogelijkheid om een breed palet aan Liechtensteinse firma’s te ontmoeten, is de LIHGA ook een „contactbeurs“ op politiek, cultureel en maatschappelijk niveau. De beurs toont een representatief overzicht van de competenties die aanwezig zijn in het vorstendom, en de aangrenzende regio’s (Zwitserland, Oostenrijk en Duitsland). Zo waren er op de editie 2018 meer dan 70 sectoren vertegenwoordigd. Kroonprins Alois von und zu Liechtenstein is de beschermheer van de beurs en de Liechtensteinser Wirtschaftskammer staat in voor de organisatie. Tijdens de LIHGA is het zeer eenvoudig om beslissingnemers en opiniemakers uit het hele land te ontmoeten.

Waarom kan het voor een buitenlandse firma interessant zijn om op de LIHGA te exposeren?

Gezien de zeer beperkte thuismarkt, zijn veel Liechtensteinse bedrijven verplicht om zich, vaak van bij de oprichting te internationaliseren. Dit uit zich onder andere in het feit dat er heel wat bedrijven inzetten op hightech en innovatie. De regering creëert daarvoor een ondernemingsvriendelijk kader. Ook het feit dat Liechtenstein lid is van de Europese Economische Ruimte laat toe dat de drempel naar de Europese Unie veel lager is, vergeleken met bv. Zwitserland.

Contactgegevens beursorganisator:
Liact AG
Im alten Riet 22
FL-9494 Schaan
Liechtenstein
Tel: 00423 232 25 61
E-mail: lihga@liact.li
URL: www.lihga.li

24 oktober 2018