U bent hier

Leeuw van de Export 2020: een unieke hefboom in onzekere tijden

Hoewel de coronapandemie onze samenleving al weken in haar greep houdt en de zomerevents noodgedwongen worden uitgesteld of geannuleerd, gaat in september de Leeuw van de Export 2020 voorlopig door zoals gepland. Vooral omdat we Vlaamse exporteurs die de afgelopen jaren schitterden op het wereldtoneel de kans niet willen ontnemen om 2020 toch wat glans te geven.

Heeft u er een opmerkelijk internationaal parcours op zitten? Of bent u op zoek naar een originele manier om het exportverhaal van uw bedrijf in de kijker te plaatsen in binnen- en buitenland? Dan kan dit uw jaar van deelname aan de Leeuw van de Export zijn. Want Gent maakt zich op om de 19e editie van de Leeuw van de Export te hosten op 23 september 2020.
 

Internationale én lokale meerwaarde

Sioen Industries – laureaat bij de ‘grote’ bedrijven – en Luminex Intelligence Network – laureaat bij de ‘kleine’ bedrijven – zitten in de laatste rechte lijn van hun titeljaar.

Voor Jan Mortier, commercieel directeur bij Sioen Industries, bleek de award vooral een sterke troef in de internationale profilering van het bedrijf als bekwame exporteur. CEO Bart Swinnen van Luminex Network Intelligence zag door de overwinning dan weer nieuwe deuren opengaan in Vlaanderen. Dat dubbele voordeel kan ook uw bedrijf te beurt vallen.

Wie niet waagt …

We begrijpen uiteraard dat uw prioriteiten door de coronacrisis een nieuwe invulling hebben gekregen. Maar de Leeuw van de Export is een uitgelezen kans om uw bedrijf voor het oog van honderden collega-ondernemers en andere professionals uit de internationale ondernemingswereld letterlijk een podium te geven.

Met andere woorden, het is een unieke hefboom in onzekere tijden. Zoals u als exporteur ongetwijfeld weet: wie niet waagt, niet wint.

Gefaseerd wedstrijdverloop

De deadlines voor deelname blijven behouden. U kan dus tot 31 mei 2020 een wedstrijdformulier indienen. Daarna selecteert een vakjury drie genomineerden per categorie (Bedrijven met max. 49 medewerkers en Bedrijven met 50 of meer medewerkers).

Tijdens de zomer wordt van elke genomineerde een korte promovideo opgenomen en zorgen de zes kandidaten voor een uitgebreid wedstrijddossier. Dan nemen ze het tegen elkaar op tijdens de afsluitende pitch op 16 september.

Een week later volgt het moment suprême en ontvangen de winnaars hun trofee uit handen van de Vlaamse minister-president. En misschien bent u dat wel.

Meer weten over de Leeuw van de Export 2020 en het wedstrijdverloop?

U vindt alle informatie via www.leeuwvandeexport.be.

20 april 2020