U bent hier

Landbouwbeurs Bread Basket in Praag

De beurs telde meer dan 500 exposanten en mocht zo'n 100.000 bezoekers verwelkomen. Onder de exposanten waren zowel producenten en vertegenwoordigers van buitenlandse merken, als importeurs, overheidsinstellingen en lokale professionele tijdschriften aanwezig. Landbouwmachines, vissers, jagers, diervoeder, technologie, voedsel, gewasproductie, vee, ... bevonden zich op het tentoonstellingsgebied. Naast de verschillende beursstanden waren er ook gespecialiseerde en culturele programma’s.

Er zijn zowel professionele bezoekers als het gewone publiek aanwezig, wat de beurs de indruk geeft van een groot volksfeest. De producten die worden aangeboden hebben betrekking op de volledige agro-food sector. Deze editie was zeer interessant omdat de hele landbouwsector grotendeels vertegenwoordigd was, toch is de beurs hoofdzakelijk gericht naar de Tsjechische markt.

Als Vlaamse exposant lijkt de beurs eerder interessant om bestaande contacten te onderhouden, dan om zichzelf te introduceren op de markt. Voor gespecialiseerde bedrijven is een bezoek aan deze beurs wel een aanrader om een idee te krijgen welke bedrijven zich met welke producten op de Tsjechische markt profileren.

14 september 2017