U bent hier

Kom naar onze brexit-infosessies

Een harde brexit – een uittrede van het VK uit de EU zonder akkoord – valt absoluut te vermijden voor de Vlaamse economie. Dat het Britse parlement op 4 september 2019 opnieuw tégen zo’n no-dealscenario heeft gestemd, is dan ook goed nieuws.

Als gevolg van de stemming bereikt het conflict tussen het Britse parlement en de regering wel een nieuw hoogtepunt. Daardoor begint het er steeds meer op te lijken dat de Britten binnenkort opnieuw naar de stembus zullen moeten. Vervroegde verkiezingen kunnen eventueel nog afgewend worden indien de Britse premier alsnog een akkoord bereikt met de EU tijdens de Europese top van 17 en 18 oktober. Maar die kans is bijzonder klein.
 

Wat bij nieuwe Britse verkiezingen?

Komt het tot vervroegde verkiezingen in het VK, dan is het niet uitgesloten dat de Britse regering opnieuw om uitstel vraagt aan de EU-27. In dat geval verschuift de deadline voor de brexit mogelijk naar 31 januari 2020.
 

Zo bereidt u zich voor

Zolang de onzekerheid en onduidelijkheid aanhouden, doen Vlaamse exporteurs er goed aan om zich te blijven voorbereiden op een harde brexit. Hoe u dat concreet aanpakt, ontdekt u onder meer op www.brexitready.be en aan de hand van:

Kom naar onze infosessies over de brexit

FIT organiseert, samen met UNIZO en TLV, twee brexit-infosessies:

Daarnaast komt de Border Delivery Group op 1 oktober naar Zeebrugge. Inschrijven kan via Voka.   

Aangezien er logistieke knelpunten worden verwacht in de aanloop naar een harde brexit (mogelijk op 31 oktober) organiseren we tevens:

6 september 2019