U bent hier

Israël schaft heffing op geïmporteerde boter af

De Israëlische minister van Financiën heeft een administratief besluit ondertekend om de heffingen en quota's op ingevoerde boter af te schaffen.

Lokaal geproduceerde boter is sinds begin 2019 een zeldzaamheid in de Israëlische supermarkten. Lokale producenten protesteerden tegen verminderde winsten als gevolg van de door de overheid vastgestelde prijzen en hoge heffingen op geïmporteerde goederen. Het blijft onduidelijk of de boter die in het kader van de nieuwe regeling wordt ingevoerd, zal worden onderworpen aan de regelgeving inzake goederen met een vaste prijs, die ongeveer 1 euro per 100 gram bedraagt.

Een besluit over deze kwestie zal worden genomen door het prijscomité, dat zal beslissen of de prijscontrole van toepassing zal zijn op Israëlische boter en niet op geïmporteerde boter, of dat zowel geïmporteerde als lokaal geproduceerde boter aan prijscontrole zullen worden onderworpen. Een andere, ingewikkelder optie is het afschaffen van de prijscontroles op beide categorieën boter.

Bron: Jerusalem Post

10 maart 2020