U bent hier

IPACK-IMA en MEAT-TECH 2018: innovatie - specialisatie - excellentie

Van 29 mei t.e.m. 1 juni 2018 namen de 1.503 exposanten van de vaksalons 'IPACK-IMA' en 'MEAT-TECH' 2018, 9 paviljoenen in van de beursgebouwen van Milano Fiera te Rho. Ze waren verspreid over 62.300 m² expositieruimte hetgeen 11% meer ingenomen ruimte is t.o.v. de vorige editie in 2015.

'The Innovation Alliance' brengt voor het eerst 5 internationale events samen waarvan de verschillende 'filières' sterk met elkaar verbonden zijn, nl. IPACK-IMA (processing en packaging industrie), MEAT-TECH (processing en packaging voor de vleesverwerkende sector), PLAST (plastiek- en rubberindustrie), Print4All (grafische sector) en INTRALOGISTICA ITALIA (uitrusting voor de logistieke sector).

Voor Italië is de sector van de machines voor de verpakkings- en verwerkingsindustrie, zowel voor de food als de non food, van groot belang. Het land is namelijk wereldleider op dit gebied. In 2017 genereerde de sector een zakencijfer van 10,8 miljard euro, goed voor een toename van 5,9% t.o.v. 2016.

Niet enkel de sector van de Italiaanse productie van machines en technologieën was aanwezig, maar ook deze van de vele buitenlandse exposanten (37% van de in totaal aanwezige bedrijven, afkomstig uit 45 landen).

De tentoongestelde machines zijn meer en meer energiebesparend, efficiënter en hoogtechnologisch en worden ontwikkeld om verpakkingen te produceren met een origineel design, die praktisch, milieuvriendelijk en voordelig zijn.

Het vaksalon 'IPACK-IMA' is actief in de hele sector van de verpakkings- en verwerkingsmachines.

'MEAT-TECH' richt zich specifiek op de verwerkings- en verpakkingsmachines voor de vlees- en vleesverwerkende industrie.

6 juni 2018