U bent hier

Invoer van premiumbieren in Brazilië stijgt met Belgisch gerstenat als koploper

Crisis? Niet voor de premiumbieren in Brazilië. Deze categorie kende een importstijging van 34,2% in het eerste semester in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, goed voor een totaal van 62.701 hectoliter. In bedragen betekent dit een stijging van 31,2% en strandde het totaal op US$ 6,6 miljoen. Deze cijfers werden berekend door Ideal Consulting, een bedrijf dat gespecialiseerd is in marktonderzoek voor de voeding- en drankensector. 

“De invoer van de categorie van premiumbieren stijgt dankzij de grotere waardering voor gastronomische producten”, aldus Felipe Galtaroça, CEO van Ideal Consulting en auteur van de studie. “Gedurende de quarantaine zijn mensen op zoek naar nieuwe culinaire ervaringen. En deze bieren zijn de kers op de taart” aldus Galtaroça, die ook van mening is dat toegang tot deze producten vergemakkelijkt wordt door de boom van leveringsdiensten van supermarkten en e-commerce.  

België is koploper met een aandeel van 31,7% van het totale bedrag, gevolgd door Duitsland met 29,5% en de VS met 10,2%. Van het totaal van de geïmporteerde bieren behoort 52,4% tot de Ale-categorie en 47,6% tot de Lagers. Tussen de Lagers is de favoriet de Pale Lager met 96,3% van de markt in waarde. Bij de Ales domineren vooral de Weizen (37,9%) en Witbier (34,8%). 

Het volledige artikel (in het Portugees) kan u raadplegen op de website van Ideal Consulting.

31 augustus 2020