U bent hier

Nieuws

Van 19 tot 21 juni 2024 vindt Manufacturing World Tokyo Event 2024 plaats. Dit evenement is een toonaangevende vakbeurs voor smart productie in Japan en biedt een uitstekende gelegenheid voor Vlaamse kmo’s om de Japanse markt te verkennen en kansen te ontdekken. Geïnteresseerde bedrijven kunnen aanspraak maken op een tegemoetkoming vanuit de EU voor reis- en verblijfskosten via de call PIMAP4Sustainability. Meer informatie hierover leest u in dit artikel.

De Europese Commissie Landbouw organiseert van 21 tot 26 april 2024 een 'High Level mission' naar China (Shanghai en Shenzhen), ter promotie van hoogwaardige agrovoedingsproducten uit Europa. De heer Wojciechowski, EU Commissaris voor Landbouw en Plattelandsontwikkeling zal deze missie leiden.

Naast politieke uitwisselingen op hoog niveau, is een belangrijk aspect van deze missie, het vergemakkelijken van markttoegan en contacten tussen Europese en Chinese bedrijven die actief zijn in de agrovoedingssector. Hiervoor zal, naast de afgevaardigde van de Europese Commissie, een delegatie van maximaal 80 Europese topmanagers die bedrijven uit alle EU-lidstaten vertegenwoordigen.

Meer informatie over deze missie, het programma en hoe zich hiervoor in te schrijven, vindt u als bijlage.

Handeldrijven met het VK is er niet makkelijker op geworden. Gelukkig zijn er heel wat digitale hulpmiddelen die uw administratie en exportproces voor goederen, diensten en e-commerce vereenvoudigen. Van handelsformaliteiten nakomen tot optimaliseringen van uw processen – ontdek alle opportuniteiten die digitalisering brengt in deze reeks infosessies.

Québec neemt een belangrijke plaats in in het Vlaams buitenlands beleid. Het is een van de oudste en meest standvastige samenwerkingen die Vlaanderen met een buitenlandse partner heeft. 

Om de komende jaren de samenwerking in prioritaire sectoren van gemeenschappelijk belang verder te stimuleren organiseert het Departement Kanselarij en Buitenlandse Zaken in samenwerking met de overheid van Québec een projectoproep voor projecten op vlak van innovatie, onderzoek, economie, duurzame mobiliteit en onderwijs. 

Op maandag 18 december organiseren de Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken en Belgian Chambers een webinar "Meaning business - Let's talk Latin America and Caribbean" over de zakelijke opportuniteiten die deze grote regio te bieden heeft. Het event vindt plaats van 16u tot 18u.

Het Oekraïense State Property Fund werkt aan de privatisering en/of herlancering van verschillende bedrijven in een brede waaier aan sectoren zoals landbouw, chemie, machinebouw, transport en mijnbouw.

De World Games Award is een jaarlijks evenement dat de prestaties en innovaties van de wereldwijde game-industrie viert. De genomineerden en winnaars worden geselecteerd door een panel van experts en journalisten van verschillende mediakanalen en organisaties. De World Games Award 2023 vindt plaats op 7 december 2023 in het Microsoft Theater in Los Angeles, Californië. Je kunt de livestream van het evenement bekijken op de officiële website of op verschillende platforms zoals YouTube, Twitch en Facebook.

Hoewel verschillende start-ups zich inzetten voor de strijd tegen voedselverspilling, blijkt de problematiek zich uit te strekken tot de non-food sector, waar bewustwording nog vaak ontbreekt. Desondanks krijgt de sector belangrijke steun van de Franse wetgeving, die bedrijven aanmoedigt om onverkochte non-food producten te doneren in plaats van te vernietigen, met belastingvoordelen als stimulans.

Vinnytsja is een middelgrote Oekraïense stad (370.000 inwoners) op een 250 km ten zuidwesten van de hoofdstad Kyiv. De stad huldigt zijn liaisonbureau in Brussel plechtig in op 30 november waarbij o.m. aandacht gegeven zal worden aan heropbouw- en groene transitieprojecten. Het event wordt afgesloten met een netwerkmoment. 

De horecabeurs IGEHO, vond dit jaar van 18 tot 22 november plaats in Bazel in combinatie met LEFA, een beurs over de voedselverwerkende industrie. Wilt u weten wat er allemaal in het dubbelluik IGEHO-LEFA te zien was? Lees dan het beursverslag. 

De Bulgaarse farmasector realiseerde in 2022 een stabiele groei met een verkoopcijfer van bijna 6,2 miljard euro voor geneesmiddelen en voedingssupplementen. Op zoek naar info over welke productgroepen het goed doen of naar wie de belangrijkste producenten en distributeurs zijn? Bijgevoegd artikel licht een tipje van de sluier op. 

In 2013 kondigde president Xi Jinping de ontwikkeling van een Nieuwe Zijderoute aan die vooral de handel per spoor en over zee moet faciliteren. Benieuwd of en welke kansen dit schept voor uw bedrijf? Dan is het Nieuwe Zijderoute4Discoverers project van UNIZO iets voor u. In het eerste deel van de zakenreis worden een aantal belangrijke steden en logistieke hubs in Vlaanderen, Duitsland en Polen bezocht, later volgt een reis naar Centraal-Azië. 

Pagina's