U bent hier

International Toy Fair 2019 - Nürnberg

De jaarlijkse Spielwarenmesse (International Toy Fair) in Nürnberg is wereldwijd de grootste en belangrijkste beurs ter wereld voor speelgoed en hobbymateriaal.

Voor de editie 2019 is het nog wachten op definitieve bezoekerscijfers, maar er waren 2715 exposanten geregistreerd waarvan 45 uit België. Er werden 1 miljoen verschillende artikelen gepresenteerd, waaronder 120.000 nieuwe.

Volgende sectoren komen aan bod op de beurs: lifestyle producten, poppen, baby- en kinderartikelen, houten speelgoed en speelgoed gemaakt van natuurlijke materialen, schoolartikelen, technisch speelgoed, educatief speelgoed, actie- en elektronisch speelgoed, modelspoorwegen en modelbouw, vrijetijds- en outdoor-artikelen, feestartikelen, games, boeken en multimediaproducten.

De nieuwe trends dit jaar, waren: elektronisch en ecologisch speelgoed, het ready-steady-play-concept, speelgoed met een verrassingselement en toys 4 adults.

Een opvallende vaststelling dit jaar was dat veel grote merken hun stand "ommuren" om ongewenste blikken buiten te houden.

De beursorganisator organiseert nog een aantal – meer regionale – speelgoedbeurzen, waaronder Kids India, Kids Russia en Hongkong Toys & Games Fair.

De volgende editie zal plaatsvinden van 29 januari tot 2 februari 2020.

11 februari 2019