U bent hier

Integra Fund investeert in Spaanse fruitgigant Citri & Co.

Het Gentse Integra Fonds heeft € 5 miljoen geïnvesteerd in de Spaanse citrus- en steenvruchtengigant Citri & Co. Het zal door deze laatste worden gebruikt om zijn aanwezigheid als marktleider in de hele EU verder uit te breiden.

Deze investering wordt parallel met de lancering van het Spaanse Miura Private Equity, dat € 350 miljoen investeert in Frutas, het grootste agro-industrieel fonds in de EU, eerder deze maand van de € 350 miljoen Frutas ingezet.

Tegelijk met de lancering van Frutas werd ook aangekondigd dat Citri & Co een niet-aangekondigde participatie had verworven in Frutas Esther, een van de belangrijkste Europese bedrijven in de productie en marketing van steenvruchten, waaronder perziken, nectarines, abrikozen, maar ook pitloze druiven en aardbeien.

De oprichtende families van alle vier de bedrijven - Martinavarro, Rio Tinto, Perales & Ferrer en Frutas Esther - zullen aandeelhouder zijn van het nieuwe platform, dat nu een van de grootste verticaal geïntegreerde fruitplatformen ter wereld is, met 11 verpakkingsfabrieken en een jaarlijkse omzet van bijna 500 miljoen euro.

Integra, dat vorig jaar werd opgericht, heeft een gemengd lokaal en internationaal mandaat om tussen 1 en 15 miljoen euro te investeren in Belgische kmo's, maar ook om minimaal 5 miljoen euro of meer mee te investeren, naast grotere, internationale buy-out- en groeifondsen, om de investeerders het ideale evenwicht van diversificatie en schaalbaarheid te bieden.

Infobron: https://www.freshplaza.com/article/9168124/ghent-integra-fund-invests-eu5-mln-spanish-fruit-giant-citri-co/ 

9 maart 2020