U bent hier

Innovation Week in Praag

Voor het vijfde jaar op rij vond de meest innovatieve vakbeurs plaats in Forum Karlín te Praag. Een beurs van ideeën, inspiratie, educatie en technologie. Een van de belangrijkste onderwerpen waren innovatieve tools en procedures om de productiekosten en de impact op het milieu te minimaliseren. Bezoekers konden zich verheugen op innovaties op het gebied van virtuele en augmented reality, robotica, nanotechnologie en veel meer.

Er introduceerden zich bedrijven die de top vertegenwoordigen op het gebied van innovatie en niet alleen in Tsjechië. Naast de exposities van kleine en middelgrote bedrijven hadden ook staatsinstellingen en het Innovatiecentrum van Centraal-Bohemen een stand. De Innovation Week ging vergezeld van de conferentie 'International Innovation Conference for business' met topsprekers uit de hele wereld, daarnaast werden begeleidende seminaries (meestal in het Engels) gehouden.

Een gedeelte van het programma was ook de introductie van de beste Europese start-ups op het gebied van urban mobility. Van Tsjechische kant was dat PowerHub, het onderzoekscentrum die de Tsjechische bedrijven associeert, maar ook faciliteiten biedt aan buitenlandse bedrijven. Met de volgende editie van Innovation Week zal er zeker een ander gedeelte voorzien worden voor technologische start-ups met innovatie-oplossingen wat zeker een opportuniteit kan betekenen voor de Vlaamse technologische start-ups.

6 oktober 2020