U bent hier

Infrafrail 2018

Van 1 tot 3 mei 2018 vond de 12de editie van Infrarail plaats in ExCeL, te Londen. De beurs brengt bedrijven bij elkaar die actief zijn binnen de infrastructuur van de spoorwegen. Zo waren er exposanten die zich specialiseren in signalisatie, beveiliging, communicatie, elektrificatie, spoorwissels enz. De beurs is het kleinere broertje van Railtex, dat om de twee jaar doorgaat in Birmingham. Op Railtex is ook het rollend materiaal aanwezig, waardoor die beurs ongeveer drie keer groter is. Infrarail wisselt jaarlijks af met Railtex.

De meer dan 200 exposanten zagen er (drukbezochte) keynote talks van onder andere de staatssecretaris voor transport, Chris Grayling. Ook Network Rail was er aanwezig, dit is het Britse equivalent van Infrabel (en dus de beheerder van de spoorwegeninfrastructuur zelf) en is, in tegenstelling tot de uitbaters van de treinen zelf, wel nog een overheidsbedrijf. De beurs wordt ook ondersteund door de Railway Industry Association. Deze organisatie ondersteunt de (in het VK gebaseerde) toeleveranciers van de spoorwegenindustrie.

Het publiek op de beurs bestaat uit vertegenwoordigers van de grotere aannemers die werken aan de grotere infrastructuurprojecten (bvb. Balfour Beatty, Costain, enz.), evenals specifiers van de gevestigde ingenieursbedrijven (bvb. Arup).

Druk besproken onderwerpen op de beurs waren – naast uiteraard Brexit – de nieuwe hogesnelheidslijn HS2 die Londen met het Noorden van het land moet verbinden; Crossrail 2, een voorgestelde nieuwe metrolijn in Londen en CP6, het nieuw strategisch plan van Network Rail waarbij aangekondigd werd dat er in de komende jaren maar liefs 48 miljard Britse Pond gepompt zou worden in het upgraden van het huidige spoorwegennetwerk.

Er werd ons ook gewezen op het feit dat RISQS (Railway Industry Supplier Qualification Scheme) veranderd is van eigenaar. Mede hierdoor, maar ook door de nieuwe GDPR regelgeving, wordt gevraagd aan alle toeleveranciers om hun gegevens te herbevestigen. Bedrijven die dus nog steeds wensen in contact te komen met buyers van organisaties zoals Network Rail en Transport for London dienen er rekening mee te houden dat ze hun gegevens opnieuw online dienen te bevestigen of dat deze anders verloren zouden gaan.

Volgend jaar vindt Railtex plaats in NEC, Birmingham, van 14-16 mei 2019. Alle info daarover vindt men op www.railtex.co.uk

10 mei 2018