U bent hier

For Industry in Praag

For Industry, die aan zijn 15de editie toe was, is een kleine, maar gespecialiseerde beurs. Thema's die dit jaar aan bod kwamen waren o.a.: 'Machines, automation equipment and machining and forming technologies', gereedschappen en werktuigen, metrologie, test- en labotechnologieën.

For Energo legde zich vooral toe op de winning en distributie van energie op basis van elektriciteit, gas, warmtevoorziening en alternatieve energieën. Aansluitend bij dit deel vond ook voor de tweede maal een 'International Energo Summit' plaats, waarbij o.a. de Vlaamse organisatie voor duurzame energie (ODE) een uiteenzetting gaf.

Net als For Energo was het de 5de editie van For Logistic. De thema's die hier aan bod kwamen waren: transport en infrastructuur, logistiek, opslag, 'Handling', 'Telematics, control and information systems' en diensten en opleidingen.

Net als vorig jaar kreeg de 3D-printing techniek een afzonderlijke plaats tijdens de beurs. En ook voor de info-systemen was voor het eerst een afzonderlijk gedeelte voorzien.

Tijdens de verschillende beurzen waren er seminaries, workshops, discussies en consultaties, maar ook praktische demonstraties van technologische processen.

De 23ste editie van Polygraf legde zich toe op adverteren, media, printing en verpakking.

Al deze beurzen haalden samen 202 exposanten op een totale oppervlakte van 7.000 m² (verspreid over 5 hallen). In totaal kwamen er 13.894 professionele bezoekers over de vloer.

Het onderdeel 'For Industry' nam de meeste plaats in, terwijl sommige deelbeurzen, zoals bv. 'For Logistic', zeker nog groeimogelijkheden vertoonden.

Een alternatief voor deze beurs is de MSV-beurs. Deze gaat door in september in Brno. MSV-beurs is aanzienlijk groter met veel buitenlandse deelnemers.

20 juni 2016