U bent hier

Identità Golose 2019 - Milaan

Het thema van deze 15de editie was 'Costruire nuove memorie - Nieuwe geheugens opbouwen'. 

Tijdens de drie dagen van het congres werden niet minder dan 107 lessen gegeven, verdeeld over 6 zalen, door 145 sprekers afkomstig uit 15 landen: Italië, Spanje, Portugal, Rusland, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Turkije, Denemarken, België – Vlaanderen, Duitsland, V.S.A., Peru, Mexico, Indonesië en Israël.

Het congres werd geopend met een nieuwigheid, nl. ‘Identità TV’ waar een overzicht werd gegeven van de geschiedenis van de eerste 60 jaar van op het kleine scherm uitgezonden keukenprogramma’s. 

Op zaterdag werden de lessen in verschillende blokken ingedeeld, zoals ‘Dossier Dessert’, ‘Identità di Gelato’, ‘Identità Naturali’, ‘Contaminazioni’ en ‘Identità di Champagne – Atelier des Grandes Dames’ dat dagelijks tussen 12 en 15u plaatsvond.

Op zondag 24 maart kwam het thema van deze editie, ‘Nieuwe herinneringen opbouwen’ aan bod en lag de klemtoon verder op ‘Identità di Pasta’ en ‘Nuove identità, Italia – Mondo’ waar een panorama van de interessantste internationale gastronomische nieuwigheden werd aangeboden aan het publiek.

Nog een nieuwkomer van deze editie vond eveneens op zondag plaats, nl. ‘Identità di Carne’ en dit naast de traditionele thema’s ‘Identità di Formaggio’ en ‘Identità di Sala’, waar men nieuwe ideeën kon opdoen voor wat de zaaldienst betreft.

Ook op maandag 25 maart werd in het Auditorium het thema verder uitgediept, terwijl eveneens gesproken werd over de hedendaagse Italiaanse patisserie, brood en pizza.

Tot slot werd ook een interessant programma gewijd aan de wereld van de cocktailbars in het kader van ‘Identità Golose – Cocktail’.

Het aantal exposanten was dit jaar gegroeid tot niet minder dan 130 bedrijven. Het productengamma omvatte zowel gastronomische nieuwigheden als innovatieve keuken- en zaaluitrusting zoals bv. koelcellen en serviesgoed (hoog gamma) voor de horeca.

Op vele stands werd de mogelijkheid geboden om gerechten te proeven die in de professionele keukens werden klaargemaakt die door een glazen wand gescheiden waren van het publiek zodat de bezoekers de verschillende bereidingen konden volgen.

Gezien Identità Golose gericht is op de wereld van de sterrenchefs, kan een deelname interessant zijn voor de Vlaamse bedrijven die hun gamma innovatieve topproducten aan een schare internationale chefs willen voorstellen.

http://www.identitagolose.com/sito/en/406/congresso-identita-milano.html

2 april 2019