U bent hier

Horecasector in de Arabische Golfregio verwacht sterke groei

De horecasector in de Golfregio stond de laatste jaren behoorlijk onder druk. Maar er wordt verbetering verwacht omwille van:

  • een stijging van de olieprijzen,
  • grote evenementen die de komende jaren op stapel staan, zoals World Expo 2020 in Dubai en de FIFA-Wereldbeker 2022 in Qatar,
  • een toename van het aantal toeristen,
  • investeringen van lokale overheden in de horeca en toerismesector.

Uitgekiende overheidsstrategie stimuleert toerisme

De Golfstaten hebben strategieën uitgewerkt om de landen in de Arabische Golfregio te promoten als populaire reisbestemmingen. De Golflanden investeren aanzienlijke bedragen in de ontwikkeling van infrastructuur voor horeca en toerisme, zoals het uitbreiden van luchthavens voor de verwachte groei van het aantal toeristen. Verder worden ook de nodige voorbereidingen getroffen om om de verwachte hoge instroom van bezoekers voor verschillende evenementen en activiteiten in de toekomst te kunnen opvangen.

Te verwachten evoluties

In deze sectorstudie, opgesteld door Alpen Capital, een investeringsbank met hoofdzetel in Dubai, wordt een omvattend beeld geschetst van de te verwachten ontwikkelingen in de hospitality-sector in de diverse landen op het Arabische schiereiland. Dit rapport biedt onder meer een antwoord op volgende vragen:

  • Welke factoren bepalen de groei van de hospitality-sector?
  • Wat zijn de uitdagingen en trends voor de sector? 
  • Wat zijn de verwachtingen voor het toerisme?

Daarnaast biedt het rapport een overzicht per land van relevante ontwikkelingen en een profiel van de belangrijkste lokale bedrijven actief in de sector.

Meer weten?

Download nu het rapport 'GCC Hospitality Industry'.

4 september 2018

Bijkomende informatie