U bent hier

Het transportsysteem van de Armeense hoofdstad wordt in een nieuw jasje gestoken

Jerevan moest het jarenlang doen met een verouderd en weinig efficiënt openbaar vervoerssysteem, maar daar komt binnenkort verandering in. In oktober 2021 wordt een eerste lading van 211 nieuwe bussen verwacht die hoofdzakelijk door China (Zhongtong Manufacturing C°) geleverd worden. 

In totaal gaat het stadsbestuur 850 nieuwe bussen aankopen. Het transportnetwerk wordt uitgebreid met meer dan 15 nieuwe routes zodat meer delen van de stad makkelijk bereikbaar worden voor reizigers. 

Het betalingssysteem dat erg verouderd was, gaat op de schop en zal worden vervangen door een elektronisch eenheidsticket dat eveneens tegen oktober in gebruik moet zijn. Hierbij zal het mogelijk zijn om te betalen met vooraf aangekochte elektronische tickets of ter plekke met een bankkaart. Het cash betalen aan de chauffeur zal vanaf dan tot het verleden behoren. 

De vernieuwing van een heel transportsysteem neemt flink wat tijd in beslag en kent vele aspecten. Dit zou wel eens mogelijkheden kunnen bieden voor Vlaamse bedrijven die knowhow alsook soft- en hardware kunnen aanbieden. Hoewel een deel van de vernieuwing al achter de rug is, is er nog heel wat werk voor de boeg. Meer weten of interesse om te onderzoeken of hier kansen voor u weggelegd zijn? Ons kantoor in Moskou helpt u graag verder (moscow@fitagency.com). 

5 augustus 2021