U bent hier

Het Hongaarse start-upecosysteem

Startup Hungary publiceerde een rapport over het Hongaarse start-upecosysteem. 212 techbedrijven namen vorig jaar deel aan de enquête, bijna evenveel als in 2020. Op basis van de aannames van Startup Hungary zijn er ongeveer 1.000 start-ups actief in het land. Dit maakt het rapport tot de meest grondige, systematische beoordeling van het lokale ecosysteem tot nu toe.

De missie van Startup Hungary blijft onveranderd: begrijpen wat Hongaarse start-ups succesvol maakt, en wat worstelende teams ervan weerhoudt hun doelen te bereiken. Hoewel de helft van de respondenten nieuw is, hebben ze vergelijkbare trends vastgesteld, wat aangeeft dat de steekproef goed is en de noodzaak onderstreept om de enquête elk jaar te herhalen om de groei en de eisen van het lokale ecosysteem te volgen. Dit verslag weerspiegelt de enquête van 2021 in zijn identificatie van start-ups als "kampioenen" of "pretendenten".

Benieuwd wie de kampioenen en pretendenten precies zijn en wat de belangrijkste conclusies van het onderzoek zijn? Kijk het rustig even na in de bijgevoegde studie. 

Startup Hungary organiseerde de Untold Stories Conference, een evenement met als missie leer- en netwerkmogelijkheden te creëren voor start-ups. Het evenement brengt oprichters uit de hele wereld in contact met technologieprofessionals en durfkapitalisten, met speciale aandacht voor Centraal- en Oost-Europa. Onze collega's in Boedapest waren vertegenwoordigd op het evenement, waar ze meer inzicht kregen in het start-upecosysteem in de regio en de kansen die het biedt.

Meer weten over de conferentie? Neem een kijkje op www.untoldstoriesconference.com

30 november 2022

Bijkomende informatie