U bent hier

Het fintech-ecosysteem in de Amerikaanse staat Georgia is sterk en blijft groeien

Tijdens de voorbije 18 maanden heeft de COVID-19-pandemie ervoor gezorgd dat digitalisering in onze maatschappij een boost heeft gekregen zoals nooit tevoren.
Fintech-bedrijven stonden klaar met de juiste technologieën om zowel consumenten als bedrijven te begeleiden doorheen de nieuwe behoeften gecreëerd door COVID-19.
Gedurende de pandemie stonden de flexibiliteit en schaalbaarheid van Georgia’s transactie-infrastructuur centraal om de stijgende vraag naar mobiel en contactloos betalen op te vangen. Om deze snelle verandering te kaderen heeft de Technology Association of Georgia (TAG) een studie gepubliceerd. 

Enkele belangrijke punten uit het dossier “2021 Fintech Ecosystem Report”:

  • het aantal fintech-bedrijven in Georgia steeg tot meer dan 201,
  • bijna 40.000 mensen werken in de fintech-industrie,
  • financiering van fintech Venture Capital blijft op peil en zit zelfs dit jaar op schema om het totaalbedrag van bijna $ 1 miljard van vorig jaar te overschrijden.

Meer weten over deze bloeiende industrie? Lees dan het '2021 Fintech Ecosystem Report', opgesteld door TAG. Hier vindt u een interessant overzicht over hoe de fintech-industrie in Georgia van deze crisis een opportuniteit heeft gemaakt.

6 juli 2021

Bijkomende informatie