U bent hier

Het EU-Japan Centre for Industrial Cooperation organiseert het derde Japan-Africa Business Forum

Het derde 'Japan-Africa Business Forum' wordt georganiseerd en gefinancierd door de Afrikaanse Ontwikkelingsbank en het Japanse Ministerie van Financiën. Het verbindt meer dan duizend marktexperts en overheidsfunctionarissen uit Japan en Afrika om de ontwikkeling van Afrika te bespreken.

In 2021 zal het Japan-Africa Business Forum bij wijze van uitzondering Europese kmo's uitnodigen met ervaring in Afrika via het e-paviljoen van het EU-Japan Centre. Geselecteerde Europese kmo’s krijgen de kans om Japanse bedrijven te ontmoeten die willen investeren, of uitbreiden naar Afrika en op zoek zijn naar partners op het continent.
Kandidaat-kmo's moeten actief zijn in ten minste een van de vijf prioritaire gebieden waarop het evenement zich richt:

  • Light up Africa: energie, olie & gas, hernieuwbare energie, geothermische energie, off-grid oplossingen, onafhankelijke elektriciteitsproducenten (IPP), enz.
  • Feed Africa: landbouw en aanverwante technologieën, voedselverwerking.
  • Industrialise Africa: productie, projecten van nieuwe fabrieken, behoefte aan afnemers/kopers.
  • Integrate Africa: kmo's betrokken bij infrastructuurprojecten in Afrika
  • Solutions to improve the quality of life of African people: gezondheidszorg en telegeneeskunde, onderwijs, toegang tot water/sanitair/hygiëne, afvalbeheer, technologie voor ontwikkeling inclusief digitale en offline/off-grid oplossingen, enz.

Praktisch:

7 juni 2021